خلاصه ای از مسجد مقدس جمکران
مسجد جمکران بنا به نقل مشهور در حدود هزار سال پیش به دستور وجود نازنین حضرت بقیه الله روحی فداه، تاسیس گردیده است. علت نام گذاری این مسجد به دلیل مجاورت آن با روستایی به نام جمکران در شش کیلومتری شهر قم می باشد. این مکان از جمله اماکن مقدس شیعه محسوب می گردد. فضائل زیادی در باب انجام اعمال و نماز در این مسجد ذکر شدهاست. نماز تهیت و نماز امام زمان علیه السلام از جمله اعمال مخصوص و پر فضیلت این مسجد به شمار می آیند. مراسمات مذهبی و مجالس هفتگی با حضور پرشور عاشقان حضرت ولی عصر علیه السلام در این مکان مقدس برگزار می گردد. این مکان به میعادگاه منتظران و شیعیان امام زمان مشهور شدهاست.
تاریخچه بنای مسجد
بنای مسجد مقدس جمکران توسط حسن بن علی مثله و به دستور مستقیم حضرت حجت روحی فداه در بیداری و هشیاری کامل صورت گرفتهاست. شیخ صدوق (ره) چگونگی بنای مسجد را در کتاب مونس الحزين في معرفة الحق و اليقين به طور کامل شرح دادهاست. متاسفانه نسخه اصلی این کتاب از بین رفتهاست. اما در کتاب تاریخ قم، نوشته شیخ حسن بن محمد بن حسن قمی به ذکر این واقعه اشاره شدهاست.
در کتاب نجم الثاقب که از آثار ارزشمند علامه میرزا حسین نوری، درباره احوالات امام زمان علیه السلام میباشد به نقل از کتاب تاریخ قم آمده است که حسن بن مثله که از زمین داران روستای جمکران بود، در سحر روز هفدهم ماه رمضان به خدمت حضرت حجت روحی فداه فرا خواندهمی شود. امام علیه السلام به او امر می کند که زمین مسجد را از تصرف فردی به نام حسن بن مسلم خارج گرداند و شروع به ساخت مسجد مقدس جمکران کند.
امام زمان علیه السلام در این ملاقات می فرمایند که خداوند این زمین را از زمین های دیگر برگزیده و آن را شرف بخشیدهاست. همچنین امام علیه السلام کیفیت نماز تهیت و نماز صاحب الزمان را به حسن مثله بیان می فرمایند.
کیفیت نماز صاحب الزمان علیه السلام و نماز تهیت مسجد مقدس جمکران
به این صورت که نماز تهیت دارای دو رکعت است که در هر رکعت بعد از حمد هفت بار سوره توحید، در هر رکوع هفت بار ذکر سبحان ربی العظیم و بحمده و در هر سجده هفت مرتبه ذکر سبحان ربی الاعلی و بحمده و ادامه نماز. نماز صاحب الزمان هم دارای دو رکعت است که در هر رکعت وقتی به ایاک نعبد و ایاک نستعین رسید تا صد مرتبه تکرار شود و ادامه نماز. ذکر رکوع و سجود هم هرکدام هفت مرتبه. پس از پایان نماز یک بار لااله الاالله و سپس تسبیحات حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها می باشد. سپس سر به سجده نهاده و یکصد بار صلوات بر محمد و آل محمد گفتهمی شود.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.