چگونه شیطان میمیرد:
پایان عمر شیطان پس از نفخ صور که یک مرگ عمومی است،که در ان موجودات میان آسمان و زمین میمیرند مگر آن عده ای که خدا وند از این مرگ استثناع میکند که هنگام دمیده شدن صور میباشد که در این مرگ شیطان هم خواهد مرد.سپس باردیگر در صور دمیده میشود ناگهان همگی به پا میخیزند و در انتظار حساب و جذا هستند.
یک قول اینست که مراد جبرعیل،میکاییل و اسرافیل و ازاعیل میباشند و ازراعیل مستقیما با فرمان خدا قبض روح میشود.
چنانکه یک در روایتی از امام سجاد نقل شده است که حضرت درباره نفخ اول فرمود :
خداوند به اسرافیل دستور میدهد که به دنیا فرود آید و با آن صوری است. و صور شاخ بزرگی است که یکسر و دو طرف دارد و میان طرف پایین که سمت زمین تا طرف بالا که در اسمان است به اندازه فاصله اعماق زمین تا فرازاسمان هفتم است.پس هنگامی که ملائکه اسرافیل را میبیند که با او صور است میگویند خداوند اذن داده است در مرگ اهل آسمان.
سپس اسرافیل در بیت المقدس فرود امده روبه کعبه می نمایاند وقتی اهل زمین را میبیند میگوید:
وهمانا خداوند به او اذن داده است برای مرگ اهالی زمین. پس هنگامی که در ان سوی زمین میدمد موجود زنده ای در زمین باقی نمی ماند و هنگامی که در ان سر آسمان میدمد اهل اسمان ها همه میمیرند جز اسرافیل. پس خداوند به او دستور میدهد بمیر و او میمیرد.
از حدیث بالا می توان فهمید که پس از نفخ اول تمام موجودات در زمین و آسمان ها میمیرند حتی ازراعیل وهمینطور شیطان تنها کسی که میمیاند اسرافیل است و او اخرین کسی است که بعد از نفخ صور به امر خداوند میمیرد. و اینگونه پایان عمر شیطان رقم میخورد.
اما مرگ دوم که معنی زمان مرگ دنیوی پایان عمر شیطان است:
مرگ دنیایی شیطان در روایان و ایات قرانی جست و جو نمود. قرآن کریم از مهلت ابلیس تا زمان مشخص خبر میدهد:
گفت مرا تا روزی که مردم برانگیخته میشوند زنده بگزار.
علامه طباطبایی گفته است که:
ابلیس به طور مطلق از خداوند زمان خواسته،اما خداوند به او تا زمانی معین مهلت داده است.
در آیه ای دیگر از قرآن کریم امده است که:
گفت پرورگارا مرا تا روز رستاخیز مهلت ده.او فرمود:توازمهلت دادگانی اما نه تا روز رستاخیز بلکه تا روز و وقت معین.
وقت معین چه زمانی است :
بعضی از روایات این زمان را تا زمان ظهور امام زمان(عج) میدانند که در زمان ظهورامام زمان(عج) به دست امام زمان کشته خواهد شد و برخی دیگرد از روایات کشته شدن شیطان را توسط پیامر(ص) بعد از رجعت میدانند.و البیس قسم یاد کرد که همه تلاش خودرا تا زمانی که به او وقت داده شده است برای گمراه کردن فرزندان آدم به کارگیرد وتنها کاری که او میکند دعوت است و کسی را مجبور به انجام کاری نمیکند. پایان عمرشیطان و پیروانش دوزخ است.
دیدگاه اسلام از شیطان:
شیطان در ادیان موجودی عجیب نامبرده شده است،شیطان را فرشته ای قدرتمند و رانده شده که فرمانروای فعلی این دنیاست معرفی میکند و نویسندگان متعددی قدرت مستقل شیطان در مقابل خدا را در اثار خود برجسته کرده و زمینه شیطان پرستنی را تقویت میکنند که این نگرش با دیدگاه اسلام به عنوان موجودی ضعیف که سلطه برهیچکس ندارد متضاد است.
کلام آخر انکه مرگ شیطان که چگونه است؟ همانطورکه گفتیم روایات متعددی است که هیچ کدام سندی محکمی ندارد.دربرخی موارد امام زمان(عج) به هنگام ظهور او را گردن میزند در حدیث دیگری زمان مرگ او بین صور اول و دوم اسرافیل بیان شده است و در نقل دیگری ابلیس در زمان رجعت و به دست پیامبر(ص) کشته میشود.
کشته شدن ابلیس و ناکام شدن در وسوسه:
روایاتی که از مرگ شیطان به دست امام زمان (عج)یا پیامبر(ص) سخن میگویند منظور ایشان از مرگ فیزیکی شیطان نیست،زیرا باید آن را توجیه کرد و گفت منظور از کشته شدن شیطان، حسرت او در وسوسه کردن است. یعنی رشد فرهنگی مردم با ظهور امام زمان(عج) به قدری زیاد میشود که هرچه قدر که شیطان وسوسه کند و کارهای زشت را خوب جلوه بدهد، مردم به وسوسه های او اهمیتی نمیدهند و واقعیت را میدانند و فریب ابلیس را نمیخورند.
در این وبلاگ نام «ابلیس» گفته شده است و از کشته شدن او به ما اطلاعاتی داده است و نه از کشته شدن تمام شیطانها، و حتی اگر ابلیس هم اگر کشته شود، شیطانهای دیگر با تمام توانشان راه ابلیس را ادامه میدهندو در این صورت هم گناهان هست و جهان خالی از شر نمیشود و در این فرض هم بشر در بوته آزمایش است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.